Právník v oddělení rozhodování

Právník v oddělení rozhodování

Úřad pro ochranu osobních údajů
Pplk. Sochora 27, 170 00 Praha 7
+420 234 665 266
  • Vhodné pro: Absolvent
  • Úvazek: Full-time
  • Mzda: 14

Popis pracovní pozice

Máte právní vzdělání a zajímáte se o správní právo a o právo na svobodný přístup k informacím, pak se přidejte do našeho týmu na Úřadu pro ochranu osobních údajů.

  • Nabízíme 14. platovou třídu, služební poměr na dobu neurčitou
  • místo výkonu služby na Praze 7 kousek od Strossmajerova náměstí
  • přívětivý a zkušený kolektiv
  • termín pro podání přihlášek do 23. května 2023
  • předpokládaný termín nástupu je červenec 2023

Vaší prací bude zpracovávání případů v režimu zákona č. 106/1999 Sv., o svobodném přístupu k informacím, a to z pozice druhostupňového orgánu.

Budete připravovat rozhodnutí o odvoláních a o stížnostech na poli svobodného přístupu k informacím, nebo budete posuzovat, zda nadřízené orgány (např. ministerstva či krajské úřady) jsou v rámci druhostupňových řízení nečinní.

Budete rovněž připravovat vyjádření k žalobám a v případě zájmu aktivně zastupovat Úřad pro ochranu osobních údajů při soudních jednáních.

Vaše práce bude s ohledem na agendu, která byla Úřadu pro ochranu osobních údajů v souvislosti se svobodným přístupem k informacím svěřena,  různorodá. Zabýváme se příkladmo ochranou osobních údajů, ochranou obchodního tajemství, zneužitím práva, apod.

Byť Úřad pro ochranu osobních údajů není ústředním orgánem pro agendu svobodného přístupu k informacím, jeho působnost jako nadřízeného orgánu řady povinných subjektů (např. státní podniky, obchodní společnosti vlastněné státem či územně samosprávnými celky, vybrané příspěvkové organizace zřízené státem či územně samosprávnými celky, profesní komory, zdravotní pojišťovny apod.) je zásadní.

Pokud Vás nabídka zaujala, pod níže uvedeným odkazem naleznete podrobné informace  o pozici.

Vrchní rada v oddělení rozhodování: Nabídka práce: Úřad pro ochranu osobních údajů (uoou.cz)