Právník v oddělení stížností pro porušení zákona na Ministerstvu spravedlnosti

Právník v oddělení stížností pro porušení zákona na Ministerstvu spravedlnosti

Ministerstvo spravedlnosti ČR
Vyšehradská 16, 128 10 Praha 2
  • Vhodné pro: Absolvent
  • Úvazek: Full-time
  • Mzda: 13. platová třída, po zaprac. možnost osob. přípl.

Popis pracovní pozice

Pro všechny šikovné právníky sdílíme zajímavou pracovní nabídku, která je vhodná i pro absolventy!!

Ministerstvo spravedlnosti – odbor dohledu a kárné agendy hledá právničku nebo právníka na pozici ministerský rada v oddělení stížností pro porušení zákona!

Jedná se o služební poměr ve 13. platové třídě podle nařízení vlády č. 304/2014 Sb., s možností započítání praxe v oboru. Po zapracování na Vás čeká rovněž příjemné osobní ohodnocení.

Na tomto místě se budete věnovat činnosti v oblasti trestního přezkumu, především však agendě stížností pro porušení zákona. Jádrem práce je posuzování podnětů ke stížnosti pro porušení zákona včetně následného návrhu na vyřízení těchto podnětů a příprava stížnosti pro porušení zákona. Rovněž budete zpracovávat stanoviska ke konkrétním trestněprávním problematikám a podílet se na koncepci trestního přezkumu včetně spolupráce s jinými orgány veřejné správy u věcných návrhu legislativní i nelegislativní povahy.

Praxe není nezbytně nutná, důležitý je především zájem o trestní právo, pečlivost, samostatnost a ochota přemýšlet nad různými trestněprávními otázkami. Při práci se setkáte s různorodou trestnou činností v rámci celé ČR.

Navíc při své práci můžete pomáhat konkrétním lidem, což u všech právnických profesí není samozřejmostí. Na celém odboru je rovněž výborný kolektiv milých lidí, kteří Vám se vším ochotně pomůžou a pravidelně pořádají různé teambuildingové akce. Samozřejmostí jsou různé benefity, např. stravenky, multisportka, příspěvek na penzijko atd.

Podrobnosti o pozici a podmínkách výběrového řízení najdete zde: Karierni web ministerstva spravedlnosti CR (justice.cz)