Přihlašování do Lidskoprávního moot courtu 2020/2021

Přihlašování do Lidskoprávního moot courtu 2020/2021

Přihlašování do Lidskoprávního moot courtu 2020/2021

Chcete si vyzkoušet právní argumentaci v praxi a získat zpětnou vazbu na vaše písemná i ústní podání? Zajímají vás lidská práva? Rádi byste si vyzkoušeli argumentovat přímo na Ústavním soudě již během studia? 

Srdečně zveme všechny studentky a studenty Právnické fakulty Univerzity Karlovy k účasti na celostátní soutěži v simulovaném soudním procesu v oblasti lidských práv.

 

NA JAKÉ TÉMA SE MŮŽETE TĚŠIT?

Pětiletý Jiřík podstoupil plánovanou operaci srdce. Na JIPce s ním matka nemohla zůstat přes noc a velmi neklidného Jiříka museli utlumit léky. Incident měl za následek regres ve vývoji chlapce a odklad jeho nástupu do školy. Jiřík se pomočuje, v noci se budí s křikem a bojí se cizích lidí. Dřív takové problémy neměl. Pochybila nemocnice, když chlapce od matky odloučila?

 

KOMU JE SOUTĚŽ URČENÁ?

2 - 4členným týmům složeným ze studentek a studentů. Vřele studentkám a studentům doporučujeme sehnat si kouče, například z řad doktorandek a doktorandů. Pokud budete mít zájem, rádi vám pomůžeme kouče sehnat. V takovém případě se na nás prosím neváhejte obrátit na níže uvedených kontaktech.

 

KDY SE SOUTĚŽ KONÁ?

  • přihlašování do 31. 10. 2020
     
  • odevzdání písemných podání do 30. 11. 2020
     
  • konání fakultního kola na PF UK 18. 12. 2020
     
  • celostátní finále na Ústavním soudě v Brně – únor/březen 2021 (bude upřesněno)

 

KDE SE DOZVÍTE VÍCE?

Kompletní zadání případu, pravidla včetně vzorových fakultních pravidel, kterými se řídí fakultní kolo na PF UK i veškeré další informace naleznete na webu Ligy lidských práv: https://llp.cz/blog/lidskopravni-moot-court/.

 

V případě jakýchkoliv otázek se prosím neváhejte obrátit na fakultní koordinátory PF UK:

Hana Draslarová: draslarova@prf.cuni.cz

Jan Exner: exnerj@prf.cuni.cz

 

Budeme se těšit z vaší účasti.

Soutěž pořádá Liga lidských práv ve spolupráci s Masarykovou univerzitou. Fakultní kolo PF UK pro Vás zajišťují Centrum právních dovedností a Common Law Society.

Uložit událost do kalendáře