Právník v odboru legislativním v Ministerstvu spravedlnosti ČR

Právník v odboru legislativním v Ministerstvu spravedlnosti ČR

Ministerstvo spravedlnosti ČR
Vyšehradská 16, 128 10 Praha 2
  • Vhodné pro: Absolvent
  • Úvazek: Full-time
  • Mzda: 14. platová třída

Popis pracovní pozice

Jedná se o pracovní poměr na služebním místě vrchní ministerský rada v oddělení vnější legislativy odboru legislativního (zástup za MD/RD).

Náplní práce je zejména posuzování návrhů právních předpisů patřících do působnosti jiných ministerstev a analytická činnost k materiálům legislativní a nelegislativní povahy ostatních ústředních správních orgánů.

Hledáme nového kolegu/kolegyni s komunikačními dovednostmi a logickým uvažováním, samostatného, pečlivého a spolehlivého, se schopností vysokého pracovního nasazení a ochotou se dále vzdělávat.

NABÍZÍME: - přátelské a motivující pracovní prostředí v mladém kolektivu v centru Prahy, - zajímavá a mnohdy novátorská tvůrčí činnost v oblasti práva ve státní službě, - možnost dalšího vzdělávání – jazykové kurzy, bohatý výběr seminářů apod., - další zaměstnanecké benefity – např. stravenky, karta Multisport, posilovna, apod. Není důležité vše znát, důležitá je snaha přemýšlet, učit se a pracovat na sobě.

POŽADUJEME: ukončené vysokoškolské právnické vzdělání v magisterském studijním programu v oboru právo. Všeobecný přehled a orientace v právním řádu ČR a v právu EU, pokročilá znalost práce na PC (včetně právních informačních systémů). Praktické zkušenosti zejména ve státní správě či úřednická zkouška v oboru legislativa a právní činnost výhodou, ale absence není překážkou.

V případě zájmu zašlete, prosím, na e-mailovou adresu AHezinova@msp.justice.cz svůj životopis a motivační dopis.